Terugblik
Wie komen er op evangelisatie campagnes af?

Deze campagne

Het is 5 november 2023. Een sambaband speelt opzwepende muziek. Op een groot plein wordt er van alles weggegeven: voedselpakketten, tv’s, zelfs een motor en een auto. Hordes mensen blijven toestromen. Iedereen wil weten wat er aan de hand is en of ze ook iets kunnen krijgen. Er is genoeg voor iedereen. En terwijl de sambamuziek inmiddels is vervangen door het geluid van een bekende rapper, verzamelt iedereen zich voor het podium. Dat daarop een levensveranderend woord zal worden gepredikt, voorzien ze op dat moment nog niet.

 

Een boodschap die veel losmaakt

Wanneer er zo’n 5000 man op het plein staan, komt Johan Toet het podium op en deelt het evangelie. Dit keer spreekt hij over Paulus en Silas die in de gevangenis geboeid zitten en door lofprijs en dankzegging vrijkomen. Dat vertaalt hij naar de huidige tijd voor de mensen die voor hem staan. ‘Als je God aanroept in jouw problemen, is Hij in staat om jouw boeien los te schudden!’ roept Johan. Die woorden maken indruk op velen. Duizenden worden diep geraakt en geven hun leven aan Jezus. 

Genezingen

Maar daar houdt het niet op. Onder het toeziend oog van de 20 mensen die met de One in Him Foundation op missietrip zijn, wordt duidelijk hoe God werkt tijdens een evangelisatie campagne. Het publiek wordt aangeraakt door de Heilige Geest en er gebeuren vele wonderen, zoals de genezing van een blind oog en een doof oor. Niet alleen het publiek wordt bemoedigd, ook de 20 mensen die op missiereis zijn. Het legt de krachtige basis voor de kleinere campagnes die zij nog zullen gaan doen. Als je aan den lijve ervaart hoe powerful een evenement met God kan zijn, zal je geloof alleen maar sterker worden en je drive om mensen over Jezus te vertellen nóg groter.  

De strategie van een evangelisatie campagne

Iedere evangelisatie campagne van Johan Toet Ministries begint ongeveer hetzelfde. Mensen worden eerst getrokken door de gratis spullen en eenmaal daar horen ze over Koning Jezus. Het is een bewuste keuze om deze formule te volgen. Het spullen weggeven is essentieel. Als je met lege handen komt, komen de mensen namelijk niet. Er zijn maar weinigen die opspringen en voor het podium verschijnen als je zegt dat je over Jezus komt vertellen. Mensen weten namelijk nog niet hoe dat hun leven gaat veranderen.

 

Wie zijn de mensen in het publiek?

Over een week staat er weer een campagne gepland. Het doel is om 20.000 mensen te bereiken. De strategie blijft hetzelfde: trek de mensen met gratis prijzen en deel ze dan het evangelie. Maar wie komen op zulke evangelisatie campagnes af? Dat zijn de mensen uit ‘de wereld,’ zoals Johan het zegt. ‘Mensen die gebroken zijn, in duisternis leven, honger hebben, verslaafd zijn aan drank of drugs, mensen die fysieke klachten hebben. Kortom, mensen die gewoon echt in nood zijn.’ Een klein deel van die mensen is bekend met de kerk of heeft een religieuze achtergrond. Maar vaak hebben ze geen relatie met God. Bij ieder evenement maken 70% tot 75% van de mensen een keuze voor Jezus. 

Het stopt niet bij één event

Een evangelisatie campagne is groots en indrukwekkend door alle muziek, het podium en de hoeveelheid mensen. Het is natuurlijk mooi om op zo’n evenement je leven aan Jezus te geven. Maar als je eenmaal die grote bijeenkomst achter je laat, stap je het normale leven weer in. Juist op dat moment wil je niet alleen staan. Ook daar zorgt Johan Toet Ministries voor. Tijdens evangelisatie campagnes worden bijbels, studiegidsen en beslissingskaarten uitgedeeld. Die laatste gaan naar de lokale kerken zodat zij contact op kunnen nemen met de mensen om ze verder te ‘discipelen.’ Zo wordt de grote oogst voor Koning Jezus gesteund in hun nieuwe wandel met God en is er een blijvende impact.

Komende
campagnes