Over
Johan Toet

Over_Johan_Toet.webp

Johan werd op 14 augustus 1971 geboren in de Schilderswijk in Den Haag. Met een vader die alcoholist was en een volksbuurt vol duisternis, waren afwijzing, geweld en criminaliteit de ingrediënten van zijn jeugd. Johan kopieerde wat hij zag en leefde als coke verslaafde, geldzuchtige, compleet ontspoorde crimineel in de jaren van zijn jeugd.

Keer op keer eindigde Johan in de cel en was hij voor niemand goed genoeg. Niet voor zijn vader, niet voor de buurt, niet voor zijn vrienden, niet voor zijn eerste liefde, niet voor de maatschappij en niet voor zichzelf.

Johan nam een besluit: ‘Ik pak alles wat ik kan pakken en wordt de grootste crimineel van het land’. Hij pakte veel maar het was nooit genoeg. Totdat hijzelf werd opgepakt. Letterlijk en figuurlijk. Na jaren van waanzin en overmatig drugsgebruik, ondergedompeld in weelde en in duisternis viel het doek in 2002. Johan werd veroordeeld, op drie maanden na, voor vijftien jaar celstraf.

In 2005 werd Johan in de gevangeniscel gegrepen door de onvoorwaardelijke liefde van God. Hij kwam als een tsunami met Zijn liefde en genade en transformeerde Johan helemaal. Jezus zette zijn hele leven radicaal op zijn kop.

Na zijn bovennatuurlijke ontmoeting met God in zijn cel wist hij maar een ding: ‘Dit moet de hele wereld weten’. Johan werd zo gegrepen door het vuur en de passie van Jezus dat hij meteen wist: ‘Ik zal de hele wereld overgaan en iedereen die ik maar voor mijn voeten krijg, getuigen over de onvoorstelbare goedheid en liefde van God!’.

Nadat Johan tien jaar had gezeten kwam hij vrij, kwam Brenda, zijn vrouw, ook tot geloof en uiteindelijk ook zijn ouders, broer en al zijn kinderen. Hij had een nieuw leven en een nieuw begin.

Na vier jaar gestudeerd en gediend te hebben op Charis Bible College van Andrew Wommack Ministries begon in 2016 een heel nieuw avontuur. God riep Johan en Brenda de bediening in en richtte de One in Him Foundation op. Hiermee organiseerde zij missie trips naar Brazilië waar ze ook een missiehuis hebben gebouwd. Daar trainen en discipelen ze medegelovigen en maken hen gereed om een verschil te maken in de wereld. Daarnaast organiseren zij ook One Basics studiegroepen wereldwijd en houden jaarlijks One Events.

Johan
Toet

De grootste passie van Johan is het winnen van zielen voor het Koninkrijk van God. Dit doet hij door jaarlijks voor tienduizenden mensen grote openlucht campagnes te houden wereldwijd en door met de Gospeltruck de sloppenwijken in te gaan om het goede nieuws van het Evangelie te verkondigen. 

Jaarlijks geeft Johan Toet Ministries vele tienduizenden voedselpakketten en andere producten weg. God heeft Johan laten zien: ‘Ga nooit met lege handen naar de verloren schapen, vertel ze niet alleen, maar laat ze ook zien dat Ik van ze hou’. Hier geeft Johan gehoor aan, hij heeft liefde voor de mens, een hart voor de wereld en een oor naar de roepstem van God.

Het doel van Johan Toet Ministries is om zoveel mogelijk mensen in een zo’n kort mogelijke tijd te winnen voor Koning Jezus. Om een levende God te verkondigen aan een stervende wereld. Hiervoor hebben Johan en Brenda hun leven voor op het altaar gelegd.

Jezus zegt in Mattheüs 24:14: ‘En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen’.

Johan is geroepen om de simpele boodschap van het Evangelie van het Koninkrijk over heel de wereld te prediken en zijn motivatie om dit te doen is de ongekende genade en de onvoorwaardelijke liefde van God voor ieder mens op deze aarde.

Naast evangelist is Johan Toet ook auteur en heeft inmiddels drie boeken geschreven die wereldwijd gratis verspreid worden.

“Ik ben een kind van God, ik ben een discipel van Jezus, ik ben Johan.”

Johan Toet            

Campagnes