Terugblik
Visioen van Johan Toet wordt werkelijkheid: haar god genas niet, Jezus wel!

Deze campagne

Jaren geleden, tijdens zijn tijd op de Bijbelschool, kreeg Johan Toet een visioen. ‘Daarin vroeg ik een vrouw op het podium, ten overstaand van een grote groep mensen, om in de naam van haar goden genezen te worden. Er gebeurde niks. Vervolgens zei ik, ‘Om te bewijzen dat ik de levende God dien, bid ik in de naam van Jezus.’ En bam! Ze werd genezen. Net als alle andere personen.’ Begin dit jaar werd het visioen werkelijkheid in het desbetreffende land van het visioen. Een land dat gebukt gaat onder bolwerken van de duisternis: India.  

 

Toegang geweigerd

Vanwege het visioen heeft Johan lange tijd het verlangen gehad om naar India te gaan en het Evangelie te verkondigen. Maar keer op keer werden de visums afgewezen voor allerlei redenen. Uiteindelijk kregen ze wonder boven wonder een visum voor een jaar. 

Eenmaal aangekomen op het vliegveld, werden ze aan een vragenvuur onderworpen. 

Wie zijn ze? 

Wat komen ze doen? 

De vriend die bij hen was, gaf niet de juiste antwoorden volgens de autoriteiten. Hij werd apart genomen door immigratie en heeft na 12 uur wachten, zonder eten en drinken, uiteindelijk het land moeten verlaten. 

Het waren spannende uren, ook voor Johan en Brenda, omdat de hele telefoon van hun vriend volledig werd doorgelicht. Alle appjes van Johan en Brenda met hun plannen, maar ook simpelweg de vraag, ‘Kom je nog? We wachten buiten op je,’ waren te lezen en dus te herleiden naar hen. 48 uur hebben ze niet geslapen, bezorgd om uit hun hotel opgehaald te worden en hetzelfde lot te ondergaan. Maar terwijl hun vriend naar huis vloog, konden zij met de gospeltruck de zwaarste achterbuurt in.

 

De laagste klasse

De evangelisatie campagne werd gehouden voor duizenden mensen uit de laagste klasse. De patties. Dat zijn mensen die niemand mag aanraken, die verworpen zijn en op neer gekeken wordt. Ze zijn kansloos omdat ze in de verkeerde klasse geboren zijn – zo werkt dat met het klassensysteem. Maar niet bij God, Hij wil dat iedereen behouden wordt! Iedereen is voor Hem belangrijk.

Nadat de verkondiging dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is, riep Johan een aantal mensen op het podium die ziek waren. En daar werd het visioen werkelijkheid. Hari Krishna, Buddha of hun Hindu god kon de genezing niet bewerkstelligen. Er gebeurde helemaal niets. Maar de naam van Jezus zette vrij! ‘Dat was zo ongelofelijk powerful!’ Mensen gaven hun hart aan Jezus en toen Johan door het publiek begon te lopen, raakten velen hem aan en werden genezen, vrijgezet en aangeraakt door de zalving van de Heilige Geest. ‘Prachtig om te zien dat we Christus mochten laten zien op een plek van duisternis, bolwerken en afgoderij,’ aldus Johan. 

 

In de kerk met een dood geloof

Na een succesvolle leidersconferentie die veel impact maakte, stond er weer een campagne gepland. Alleen was dit niet een campagne zoals Johan Toet Ministries ze ziet; de aanwezigen waren voornamelijk gelovigen. Toch zijn ook daar mooie dingen gebeurd. Mensen kwamen tot geloof, zijn gedoopt in de Heilige Geest, genezen en hebben een soort Evangelie mogen horen wat niet iedereen eerder had gehoord, ondanks hun kerkgang. ‘Dat er veel mensen in de kerk zitten – misschien wel hun hele leven lang – die geen persoonlijke relatie hebben met Jezus en hem niet persoonlijk kennen, heeft mijn ogen wel geopend. Ze zitten in de kerk omdat ze denken dat de kerk hun zalig maakt of hun werken, maar alleen Jezus maakt zalig. Dus ook voor die mensen is het Evangelie hard nodig,’ deelt Johan. 

 

Vervolging op alles wat anders is

Het is een feit dat er lieve mensen wonen in een land waar veel onderdrukking en vervolging is op alles wat niet overeenstemt met hun geloof. De vriendelijke mensen staan in schril contrast met de onvriendelijkheid tegenover bijvoorbeeld christenen en moslims. Als Johan terugblikt, merkt hij op dat het best een heftige gewaarwording was. ‘Ook wij hebben in verschillende opzichten met vervolging te maken gehad. Het maakt in één klap duidelijk hoe hoog de nood is voor Jezus. Dus we zijn dankbaar dat het Evangelie desalniettemin verkondigd wordt en Johan Toet Ministries daar deel van mocht zijn.’

Play Video

Komende
campagnes