Terugblik
3 voorbeelden van duizenden genezingen in Mexico

Deze campagne

Johan en Brenda Toet evangeliseerden afgelopen weekend in Mexico. Zoals gebruikelijk bevestigde God zijn Woord met wonderen en tekenen. Duizenden mensen, in sloppenwijken, gevangenissen en op de openlucht campagne mochten genezing ontvangen en Jezus als hun Heer en Verlosser aannemen.

 

De organisatie rondom evangelisatie

Johan en Brenda verspreiden met de hulp van velen het Evangelie in Zuid-Amerika, voornamelijk door openlucht campagnes. Maar voordat er ook maar één campagne kan plaatsvinden, gaat er een hoop geregel aan vooraf. Zo ook in Mexico. Daarvoor waren Johan en Brenda samen met hun team al maanden met de organisatie bezig. Er moet contact worden gezocht met lokale kerken en organisaties, datums worden vastgelegd, een podium opgebouwd, prijzen geregeld om weg te geven – zoals motors, tv’s, koelkasten, tablets en telefoons – en reclame gemaakt. En dit is maar een kleine greep uit al het werk.

 

3 bijzondere evenementen

Maar als alles geregeld is, kan de oogst worden binnengehaald. In Mexico stond er een openlucht campagne, een bezoek aan een van de grootste gevangenissen en een vrouwenevenement gepland. Vol verwachting gaan Johan en Brenda alle evenementen in en niet onterecht. Overal is God duidelijk aanwezig en geneest mensen in grote getalen. 

 

Genezingen tijdens de openlucht campagne

De openlucht campagne is voor iedereen toegankelijk. Om mensen te trekken worden er gratis spullen uitgedeeld. Met de prijs in handen horen de toehoorders het Evangelie. Ze krijgen de kans om Jezus aan te nemen en genezing te ontvangen. 

Een voorbeeld daarvan is een doofstomme vrouw. In gezelschap van haar moeder komt ze naar Johan toe. Hoewel ze nog nooit in de kerk is geweest, wil ze gebed en genezing. Als Johan voor haar bidt, begint ze spontaan in tongen te spreken en breekt in tranen uit. Haar moeder staat met grote ogen te kijken als ze klanken uit haar dochters mond hoort komen die ze nooit eerder heeft gehoord. Ze kijken elkaar aan en beginnen rond te springen van vreugde. God is zo goed!

Dan komt er een grote gozer aanlopen. Zo eentje die je in de sportschool tegenkomt, alleen geldt dat niet voor hem. Twee jaar geleden heeft hij namelijk een ongeluk gehad en is daarbij zijn knie beschadigd. Na meerdere operaties was hij nog steeds niet in staat om zijn knie te buigen of om zonder ernstige pijn door het leven te gaan. Maar enkele seconden na de handoplegging wordt zijn knie weer helemaal soepel. Hij kan het niet geloven: volledig pijnvrij en 100% bewegingsvrijheid. 

 

Genezing voor Cubaans meisje

De genezingen stoppen niet. Brenda reist af naar een grote baptistengemeente waar een vrouwenevenement is georganiseerd met haar bezoek als middelpunt. In de kerk die middenin de sloppenwijk staat, mag Brenda getuigen van God en haar verhaal delen. Vrouw na vrouw wordt geraakt. De beschadigingen van overspel en relaties met verschillende mannen worden geheeld in Jezus’ naam.   

Van al het werk dat God onder de vrouwen verricht, is er één moment dat Brenda specifiek is bijgebleven. Terwijl ze al op weg was naar de auto, klaar om te vertrekkem, loopt er een meisje naar haar toe. Ze had staan wachten. Net zoals een hoop andere vrouwen die zojuist naar Brenda geluisterd hadden, komt zij uit Cuba en is gevlucht naar Mexico. Al drie jaar heeft ze last van een bacterie in haar lichaam die erg pijn doet. Brenda bidt heel kort voor haar maar direct roept het meisje: ‘Huh? Het is weg!’ Ze loopt naar een muurtje, gaat erop zitten en wiebelt wat heen en weer. Wat bleek, ze had al twee jaar niet normaal kunnen zitten door de bacterie die vooral in haar bips en de bovenbenen zat. En nu ondervond ze geen enkel probleem! 

 

God bevestigt zijn Woord

In Markus 16:20 staat: ‘Zij gingen overal heen en predikten het Evangelie en de Heere werkte mee en bevestigde het Woord door de tekenen die erop volgden.’ Dat is wat Johan en Brenda aan de lopende band mogen zien en ervaren. Mensen komen, horen het Woord voor de eerste keer en zonder enige twijfel geloven ze het. Er is geen sprake van religie, wetticisme of overtuigingen. Ze denken niet: Ik heb niet genoeg gebeden, niet genoeg gedaan, niet genoeg gestreden, niet genoeg gevast. Ik heb nog zonde in mijn leven en daarom is mijn genezing nog niet tot stand gekomen. Nee, deze mensen ontvangen genezing omdat Jezus heeft betaald voor hun ziekten en zwakheden. Het is een erfrecht voor een kind van God en daar mag je in wandelen. Deze mensen geloven simpelweg in wat er gezegd is en nemen het aan. Dat is de grond waar God in kan werken. Amen.

Komende
campagnes