Schenk met
belastingvoordeel

Johan_Brenda_campagne_mob

Verbind jouw financiën aan het winnen van zielen

Als je Johan Toet Ministries wil steunen, kun je in veel gevallen schenken met belastingvoordeel, Zo kunnen meer openlucht campagnes organiseren en mensen bereiken met het Evangelie. Wij vertellen je daarom graag welke regelingen de belasting, goede doelen en haar donateurs biedt.

 

Geef met belastingvoordeel
Je donatie is aftrekbaar van de belasting.

Hetzelfde geven, minder betalen of hetzelfde betalen en meer geven.

Moet je over je donatie belasting betalen?

Donaties aan goede doelen hebben voor de belastingdienst een speciale status. Daardoor kan schenken aan goede doelen op verschillende manieren belastingvoordeel opleveren. Zo hoef je over je gift geen btw te betalen, en zijn donaties aan goede doelen onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van je inkomen. Dit betekent dat je onder de streep minder inkomstenbelasting betaalt. Ook betalen goede doelen geen erf- of schenkbelasting.

Wanneer zijn giften aan goede doelen aftrekbaar?

Schenkingen aan goede doelen zijn aftrekbaar als ze opgeteld minstens 1% van je inkomen bedragen. Je kunt je donatie ook fiscaal aftrekbaar maken door deze voor langere tijd (minstens 5 jaar) vast te leggen, ongeacht de hoogte van het bedrag. Dit wordt ook wel een periodieke gift genoemd. Voorwaarde om je schenking aan een goed doel aftrekbaar te maken van de belasting, is dat het doel een algemeen Nut beogende instelling (ANBI) is. Johan Toet Ministries is onderdeel van de One in Him Foundation en heeft deze ANBI-status, waardoor je je schenking aan Johan Toet Ministries zonder problemen van je inkomen kunt aftrekken.

Belastingvoordeel voor jou, meer zielen voor Gods Koninkrijk

De belastingaftrek op goede doelen is niet alleen voordelig voor jou. Omdat wij meer ontvangen dan jij netto betaald, kunnen wij meer mensen bereiken met het Evangelie van Gods Koninkrijk. En omdat je je donatie in veel gevallen voor langere tijd vastlegt, zijn wij langer verzekerd van steun. Hierdoor kunnen we beter vooruit plannen. Omdat Johan Toet Ministries geen schenk- of erfbelasting betaald, wordt jouw gift volledig benut om wereldwijd  mensen te vertellen over de liefde van Jezus.

Belastingaftrek goede doelen: een voorbeeld

Door gebruik te maken van de belastingaftrek voor goede doelen houd je meer geld over, óf kun je meer schenken zonder dat het je meer kost. In de twee rekenvoorbeelden hieronder zie je hoe dit werkt. Voor de voorbeelden maken we gebruik van belastingschijf 1 (37.10%). Daarnaast daalt je belastbare inkomen in box 1, afhankelijk van jouw situatie kan dit extra fiscale voordelen opleveren.

Voorbeeld 1: hetzelfde geven, minder betalen
Jij geeft €100,-  -> Je ontvangt van de Belastingdienst €38,- terug -> Jouw gift kost je netto €62,-

Voorbeeld 2: Hetzelfde betalen, meer geven
Jij geeft €160,- -> Je ontvangt van de Belastingdienst €60,- terug -> Jouw gift kost je netto €100 euro

Maak je donatie aftrekbaar

Je donatie aftrekbaar maken doe je gemakkelijk zelf. Download de Overeenkomst Periodieke Schenking en regel het direct!

Ben je al donateur, bijvoorbeeld via een maandelijkse of jaarlijkse automatische incasso? Dan kan je je donatie goedkoper of verhogen door deze voor langere tijd vast te leggen. Vul het formulier in en geef ons toestemming voor automatische incasso. Dan zetten wij jouw huidige incasso na ontvangst van de overeenkomst om naar een incasso ‘periodieke schenking’. Alle schenkingen na de ingangsdatum van de overeenkomst kan je in dat kalenderjaar aftrekken voor de belasting.