Brenda Toet

Maak kennis Brenda Toet

Hoe leven van Brenda Toet begon

Brenda werd in 1969 geboren in Amsterdam. Zij als oudste dochter van een tienermoeder groeide zij op in een liefdevol gezin, ze heeft nog een zus en broer. Op haar 21ste stapt Brenda in het huwelijk, en krijgt twee dochters. Haar moeder wordt ernstig ziek op zeer jonge leeftijd en als gevolg van die ziekte overlijdt zij op 41 jarige leeftijd. 

Brenda is dan pas 24 jaar. Door het verdriet over het verlies van haar moeder voelt Brenda zich radeloos en belandt in haar verdriet op het verkeerde pad. Uit angst om jong te sterven zoals haar moeder, zonder echt te hebben geleefd duikt zij in drank, drugs en zoekt afleiding in het nachtleven. 

Ze komt door een scheiding met haar eerste man al vrij snel in een tweede huwelijk terecht waar   zij gedwongen wordt om in een nachtclub te werken. Zonder enige eigenwaarde of zelfrespect en verslaafd aan drank en drugs ontmoet zij in 1996 Johan. Het was meteen raak, binnen een week woonde zij samen en gingen een avontuur aan in een achtbaan vol ellende en zelfvernietiging. Als Bonnie en Clyde, onafscheidelijk, raakte zij steeds dieper verloren in drugs en criminaliteit. In haar relatie met Johan voelt ze zich ook zeer afgewezen en wordt hier zeer ongelukkig van. Wanneer Johan steeds zwaarder in de drugshandel komt en de feesten heftiger worden, komt hun relatie hieronder te lijden.

Het leven van Brenda in Portugal

Johan was op de vlucht voor de politie in Nederland waar hij was veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf voor drugshandel en om die reden vluchten zij samen naar Portugal. 

Hier gaan ze helemaal los in luxe weelde, geld spenderen en overmatig drugsgebruik. Uiteindelijk gaat het voor beiden flink mis wanneer zij in 2002 in Portugal worden gearresteerd voor internationale drugshandel en criminele organisatie. 

Na twee jaar gevangen te hebben gezeten in een Portugese cel komt Brenda eind 2003 weer op vrije voeten. Johan wordt echter tot twaalf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld en heeft tevens in Nederland ook nog zes jaar voor dezelfde soort delicten tegoed. 

Brenda en Johan zijn vanaf het begin van hun relatie al onafscheidelijk en zodoende besluit Brenda te wachten op Johan. Ondertussen probeert ze langzaam het leven op te pakken. Ze gaat samen met haar dochters uit haar eerste huwelijk en haar zoontje die ze samen met Johan heeft weer in Nederland wonen.

In 2005 komt Johan tot geloof nadat hij in zijn cel een bovennatuurlijke ontmoeting heeft gehad met God. Na tien jaar detentie komt Johan in 2011 weer thuis. Hij brengt Brenda mee naar een kerkdienst en hier geeft zij haar hart aan Jezus.  Het leven van Brenda is hierna nooit meer hetzelfde. Als gevolg van haar bekering wordt zij in 2014 geroepen door God om net als Johan een opleiding te doen aan de Amerikaanse Bijbelschool Charis Bible College. 

Na haar opleiding wordt zij samen met Johan in 2016 door God uitgezonden in de bediening en starten zij samen de One in Him Foundation.

Het zendingswerk nu

Johan en Brenda werken veel in Brazilië, daar bouwden zij een missiehuis. Hier worden missies naar toe gehouden waar christenen worden toegerust en getraind. 

Samen bezoeken zij de favela’s, spreken zij in gemeentes en organiseren openlucht campagnes wereldwijd. Brenda heeft een roeping voor vrouwen. Haar hart gaat uit naar de gebrokenen en de verloren vrouwen waar niemand naar omziet. Zij probeert deze vrouwen in sloppenwijken, afkickcentra en op straat te bereiken met Gods onvoorwaardelijke liefde en genade. Dit doet zij door haar getuigenis en het Woord te delen met hen.

Tevens houdt zij vrouwen-events, waar zij het Evangelie van Jezus met hen kan delen. Haar overtuiging is: ‘Wat God voor mij kan doen dat kan Hij voor iedereen doen!’ Samen met Johan haar man reist zij over de hele wereld om het goede nieuws van het Evangelie te brengen in de duisternis. Zij leven volledig van giften en partners.