One In Him Foundation

One In Him Foundation

30 april, 2024

Blijf op de hoogte

Johan Toet Ministries en Andrew Wommack Ministries slaan handen ineen.

Johan Toet was in Mexico ter voorbereiding op een aantal evangelisatie campagnes en sprak op de Grace&Faith Conference van Andrew Wommack. Het onderwijs van Andrew hielp Johan met de handvaten om de ministry te bouwen die zij nu hebben. Iets wat bij Andrew niet onopgemerkt bleef. Hij vroeg Johan om samen te gaan werken. Andrew Wommack Ministries heeft al miljoenen mensen over de hele wereld bereikt en Johan Toet Ministries al honderdduizenden en dat worden er door hun samenwerking alleen nog maar meer.

Charis Bible College als fundering

In de beginjaren na Johans bekering, kwam hij Charis Bible College tegen. Een Bijbelschool met onderwijs van Andrew Wommack. Dit onderwijs werd hetgeen waarop Johan wandelt en handelt met zijn werk als evangelist. Vandaag de dag noemen Johan en Brenda Toet Andrew Wommack hun geestelijk vader. Als die je vraagt of je wilt samenwerken, hoef je natuurlijk niet lang na te denken. Zeker niet als dat betekent dat de nazorg voor bekeerlingen wordt verbeterd.

Nazorg is iets dat vergeten wordt bij evangelisatie

Mensen over Koning Jezus vertellen en hen tot geloof brengen is ontzettend belangrijk. Het is de Grote Opdracht die Jezus geeft in Mattheüs 28. Maar als de mensen zich bekeerd hebben, wil je ze niet aan hun lot overlaten. Toch is dat iets dat vaak vergeten wordt in evangelisatie-bedieningen. Op dit moment verbindt Johan Toet Ministries bekeerlingen al met de lokale kerken in de plaats waar zij campagnes voeren maar het is niet bekend wat die kerken precies onderwijzen en of dat in lijn is met wat Johan predikt.

 

De samenwerking

Het is een enorme stap om met Andrew Wommack Ministries te gaan samenwerken omdat de nazorg verbeterd wordt. Verschillende kerken in Latijns-Amerika hebben connecties met Andrew Wommack’s leiders netwerk ARMI. Dat is een netwerk van pastors wereldwijd die met elkaar en het onderwijs van Andrew in verbinding staan. Kerken gevestigd op een plek waar Johan Toet Ministries evangelisatie campagnes organiseert, met name in Zuid Amerika, kunnen nu ingezet worden tijdens de campagne en voor de nazorg. Dat betekent dat de bezoekers die tot geloof komen tijdens een evenement in contact gebracht kunnen worden met de lokale kerk waar ze verder getraind en gediscipeld worden op een manier die aansluit bij wat er gepredikt is. Het is de juiste nazorg in hun stad en in een bekende omgeving.  

Johan deelt, ‘Wij prediken de boodschap van genade en onvoorwaardelijke liefde. Het volbrachte werk van Koning Jezus en niet door eigen werken of religie. Het is voor ons bijna onmogelijk om al die tienduizenden mensen die wij bereiken te connecten met de juiste kerken die dezelfde boodschap ook leren. Door deze samenwerking kan dat in vele gevallen nu wel.’

De One Basics Studiegidsen voor discipelschap

Tijdens evangelisatie campagnes ontvangen de lokale kerken altijd de One Basics Studiegidsen van Johan Toet Ministries zodat ze bekeerlingen verder kunnen helpen. Dit zijn Bijbelstudies over de fundamenten van het geloof. Uiteraard is deze gids gebaseerd op het onderwijs van Charis Bible College. Zo is de cirkel rond. Want na het volgen van de studies kunnen bekeerlingen zich gemakkelijk aanmelden voor de Bijbelschool van Andrew Wommack om nog meer te groeien als discipel. Op deze manier maak je niet alleen bekeerlingen maar ook discipelen. Die discipelen zullen weer leiders worden en die leiders kunnen weer bekeerlingen maken.  

Daarnaast zullen de pasbekeerden, of ze nu wel of niet in de lokale kerk terechtkomen, zowel gratis studiemateriaal van Johan Toet als van Andrew Wommack ontvangen in een speciaal opgezet mailprogramma, zodat zij hierdoor ook het juiste onderwijs toebedeeld krijgen en zodoende allemaal bereikt zullen worden.

Er volgt nog meer

Het is het begin van een mooie samenwerking. Daarnaast spelen er nog meer mooie dingen waar later meer over bekend zal worden. Een begin van wat God zal gaan doen door de levens van Johan en Andrew heen en de bedieningen die ze toebedeeld hebben gekregen door de levende God. 

Johan: ‘Het is een eer om te mogen samenwerken met een wereldwijde bediening die miljoenen mensen bereikt, om te mogen dienen met een man zo integer als Andrew Wommack. En om zo samen het koninkrijk van God te mogen dienen.’ 

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder